Interakta d.o.o.

Martina Gamboz - Interakta d.o.o. Svetovanje in kulturni management-divide1

Podjetje ponuja naročnikom številne storitve za širjenje poslovnih možnostih.

Naši ključni sektorji strokovnega znanja so:

  • pridobivanje evropskih sredstev,
  • vodenje projektov,
  • mreženje na mednarodni ravni,
  • priprava razpisnih dokumentacij,
  • vodenje in organizacija prireditev,
  • tolmačenje in
  • uredniška dela.
 

Martina Gamboz

vodja projektov in lastnica podjetja Interakta d.o.o.

 

Študirala sem v Trstu in diplomirala z odliko (110 e lode, Università degli Studi di Trieste, Dottore in Lettere).  Aktivno govorim in pišem slovensko, italijansko in v strokovni angleščini na višji ravni. Bila sem urednica televizijske kulturne oddaje na RTV Slovenija, TV Koper – Capodistria. Leta 2004 sem ustanovila gledališko društvo Skysma, ki je povezala slovenske in italijanske umetnike. Leta 2006 sem prejela mednarodno literarno nagrado Lapis Histrie. Leta 2007 sem bila imenovana za direktorico javnega zavoda Pomorski muzej Piran, ki sem ga vodila 5 let, v tem času sem pridobila znatna nepovratna sredstva – 1 MIO EUR v 5. letih.

Z željo pridobivanja sredstev za razne naročnike sem leta 2013 ustanovila Interakto podjetje za podporo akterjev na področju kulturnega upravljanja in prijavila številne projekte: javnih zavodov (na primer Slovensko narodno gledališče Maribor), občin (občina Piran, občina Novigrad, itd.), kulturnih ustanov iz Slovenije (Društvo slovenskih pisateljev), Italije (ERPAC iz Gorice), Hrvaške (IKA- Istarska kulturna Agencija Istarske županije, itd.). Za Svet Evrope iz Bruslja sem organizirala mednarodni simpozij v Balah (HR) in v Berlinu leta 2017 prejela glavno nagrado za projektno idejo YouInHerit 2! na dnevu odprtih vrat programa Interreg Srednja Evropa.

Poslovne izkušnje sem pridobivala tudi v Italiji. Več let sem sodelovala z oddelkom za kulturno dediščino Dežele Veneto v vlogi komunikacijskega managerja in prevajalke v sklopu projekta CAMAA čezmejnega sodelovanja Interreg Slovenija – Italija 2007-13. Nato sem  sodelovala  pri prijavi in vodenju evropskih projektov pri Evropskem Interesnem Gospodarskem Združenju Marco Polo system iz Benetk. V Italiji sem sodelovala na seminarjih s področja upravljanja kulturne dediščine, marketinga kulturnih produktov studia Monti&Taft iz Benetk. Na področju strateškega načrtovanja kulture sem leta 2018 pripravila z Občino Piran Lokalni program kulture. Leta 2019-2020 sem vodila prijavo istrskih občin Piran, Koper, Izola in Ankaran za Evropsko prestolnico kulture. Leta 2021 sem pripravila v sodelovanju s kulturno skupino Lokalni program kulture Občine Izola. V letih 2021 do novembra 2022 sem bila vodja Urada za družbene dejavnosti Občine Izola.

Interakta deluje neprekinjeno že 10 let!

Martina Gamboz - Interakta d.o.o. Svetovanje in kulturni management-divide1

Stopite v stik z nami!

Redno pošiljamo obvestila o strokovnih seminarjih, ki jih organiziramo in aktualnih razpisih iz različnih področij.
Pišite nam, če želite prejeti naša obvestila.

Kontakt